ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево

ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

 

         Поштована  децо, моји драги другари, цењени родитељи, уважене колеге,

            Данас је Дан наше школе!

           Уместо приредбе и заједничког славља, принуђени смо да у окриљу својих домова, заједно са породицом, бијемо заједничку битку против невидљивог непријатеља. И, молим вас -чувајте се!

           Другари моји, жао ми је што сазревате брже од својих година. Што вас живот  учи да на нека питања чак ни најумније књиге немају одговор.  Али, ви том истом животу дајете смисао и лепоту. Ваши родитељи и наставници ће својом мудрошћу  учинити да што безболније пребродите ово време и да се опет, у нашој школи дружимо, учимо и радујемо! 
А када се поново окупимо, направићемо  журку  у славу животу.

          До тада, морамо се придржавати правила која су донета како бисмо што безбедније  наставили да учимо и стварамо.  Од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја 27.11.2020.године прослеђено је  УПУТСТВО  школама,
у коме су наведене смернице за рад у новим околностима:

·         Прво полугодиште се завршава 18. децембра 2020.године. Зимски распуст траје од 21. децембра 2020. до 15. јануара 2021.године. Друго полугодиште почиње  18. јануара 2021.године.

·         Најмлађи другари  1-4.разреда настављају да раде као до сада, у школи, по већ утврђеном распореду часова,  са почетком у 8:00 уместо у 7:30 часова.

·         Образовно-васпитни рад у другом циклусу основне школе (5-8. разред) оствариваће се путем наставе на даљину, уз коришћење Google учионице и путем  Јавног медијског сервиса Србије, од 30.11. до краја првог полугодишта 18.12.2020.године.

·          Настава ће се одвијати у преподневној смени. Распоред  часова добићете од одељењског старешене.

·          Наставници су у обавези да евидентирају ученике који нису присуствовали часу путем наставе на даљину.

·          Закључна оцена  формираће се на основу оцена које су ученици добили  током непосредног образовно-васпитног рада и формативног оцењивања у периоду до завршетка првог полугодишта. Уколико ученици сматрају да има елемената за већу закључну оцену, могу да изузетно  одговарају у школи, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

 

                Поштовани родитељи, за сва ваша питања и недоумице слободно нас контактирајте.

                Драги другари, чувајте своје родитеље и нека они чувају вас.

                Најдраже колеге моје,  сигурна сам да ћете, као и увек,  дати свој максимум и више од тога. 
                Чувајте се и чувајте своје породице.

                Да  ружна времена што пре прођу, да се што пре нађемо тамо где се заједно  радујемо, учимо, играмо и љутимо. У нашој школи. И д сваки будући Дан школе (ми и они који долазе после нас), прослављамо загрљени, заједно. У ШКОЛИ.

 

            С љубављу и поштовањем,

            Славица Плањанин
            директорка школе