ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево

Ученици у улози наставника

Након завршених пројектних активности ученика 7/1 и 7/2 у настави математике на тему Питагорине теореме припремљен је материјал и реализован угледни час са ученицима 7/3.
Група ученика 7/1  и 7/2, у име свог одељења нашла се је у улози наставника и координирала  презентацијама, асоцијацијама
видео игрицом и радионицом на тему Питагорине теореме и њене примене.
Сви заједно су на један креативан, иновативан и забаван начин
, учењем кроз игру, успели да ставе акценат на примену и значај Питагорине теореме у свакодневном животу.
Ово је диван пример сарадње међу вршњацима и начин да се  додатно развија функционално знање ученика, љубави према математици, науци, учењу и школи уопште.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ УЧЕНИЦИМА 7/1,7/2, 7/3 И ЊИХОВОЈ МЕНТОРКИ, НАСТАВНИЦИ МАТЕМАТИКЕ АЛЕКСАНДРИ КУЧ.

Како бисмо дочарали део атмосфере која је владала за време часа у прилогу следи видео игрица коју су они сами креирали, а Вас позивамо да се играјући забавите са нама. 

 

Медији и средства јавног информисања о нашој изложби дигиталних постера у градској библиотеци у Краљеву

Изложбу наших постера у градској библиотеци, креираних помоћу различитих  дигиталних алата, пропратили су медији и средства јавног информисања.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ НА ПОДРШЦИ И САРАДЊИ, СА ЖЕЉОМ И НАДОМ ДА ИСТУ НАСТАВИМО!


 

 

 

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА"СТЕФАН ПРВОВЕНЧАНИ" КРАЉЕВО

 

ПОРТАЛ КРУГ, КРАЉЕВО

ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ РТС                      На Државном семинару Друштва математичара Србије одржаном 22. и 23. јануара 2022. године, наставница Александра Куч је  у оквиру теме "ДИГИТАЛНИ ПОСТЕР КАО ДИДАКТИЧКО СРЕДСТВО И КАКО ГА НАПРАВИТИ"- Милена Марић, учествовала излагањем на тему дигиталних постера и изложби дигиталних постера наше школе, као пример добре праксе којом се подстиче учење, образовање и наука.


БИЛЕТЕНИзложба дигиталних постера у градској библиотеци- "Забавна математика у сусрет распусту"

Дана 29. децембра 2021. године у Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у Краљеву отворена је изложба дигиталних постера математике, које су креирали наши ученици 6. и 7. разреда, уз помоћ ментора наставнице Александре Куч.

Изложбу је отворила директорка школе Славица Плањанин, која је била главни иницијатор да се дигитални постери одштампају. Након уводне речи директорке наставница Александра Куч је присутним ученицима и гостима изнела детаље о изради постера, посматрајући постере из методичког и дидактичког угла као наставна средства, помоћу којих је могуће поједноставити не ретко веома апстрактни и компликовани садржаје математике.
У сарадњи са библиотеком града наша школа је учествовала у организацији програма којим се промовише математика, образовање и наука под слоганом "Забавна математика у сусрет распусту".
Програм је отворила помоћница директора библиотеке Данка Спасојевић након чега су се ученици такмичили математичким квизом реализованим путем Kahoot апликације.
У току изложбе посетиоцима се пружа могућност да брзом претрагом путем QR кодова посете Мултимедијалну и Виртуелну изложбу наших постера, као и да се забаве и провере своје знање у оквиру "Математичког разгибавања".
Данашње активности наше школе у библиотеци пропратили су и медији: Национална телевизија РТС, Локална телевизија РТКВ и портал Круг-Краљево.

Ово је био наш начин да применом мултимедијалних, интерактивних и образовних садржаја, на иновативан и инклузиван начин, ученицима и широј популацији представимо  актуелне наставне теме математике!

Позивамо Вас да у  јануару и фебруару посетите нашу изложбу у градској библиотеци (на трећем спрату).О догађају можете прочитати у на сајту библиотеке БИБЛИОТЕКА и са сајту портала Круг ПОРТАЛ КРУГ

 

 

Изложба дигиталних постера у Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у Краљеву

  

Након свечаног отварања, изложбу наших постера можете погледати у јануару и фебруару 2022. године, на трећем спрату Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" у Краљеву.


 

 

Виртуелна изложба наше школе "Дигитални постер" представљена на Коларцу

У суботу 27. новембра, на позив Друштва математичара Србије  на Коларцу је представљена Виртуелна изложба наше школе "Дигитални постер". Изложбу је представила наставница Александра Куч. Свечаност је отворио председник ДМС-а Проф. др. Мирослав Марић, док су на самој свечаности присуствовали представници ДМС, ЦПН, Просветног савета и Иницијативе дигитална Србија.

На конкурс је пристигло више од 500 радова и учествовало је око 1700 ученика широм Србије. Наша школа је конкурисала са 11 радова које је креирало 23 ученика 6. и 7. разреда, радећи екипно или појединачно уз менторску подршку наставнице Александре Куч.
Постери који су ушли у најужи избор на Републичком нивоу, њих 27 у рангу ученика основне школе, објављени су на сајту Друштва математичара Србије. Од тих 27постера 4 постера су радови наших ученика.

                          Посетите сајт ДМС и погледајте 4 постера наше школе која су се пласирала у најужи избор
                                                        

https://digitalniposter.wordpress.com/