ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево

МОТО ШКОЛЕ

Медији и средства јавног информисања о нашој изложби дигиталних постера у градској библиотеци у Краљеву

Изложбу наших постера у градској библиотеци, креираних помоћу различитих  дигиталних алата, пропратили су медији и средства јавног информисања.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ НА ПОДРШЦИ И САРАДЊИ, СА ЖЕЉОМ И НАДОМ ДА ИСТУ НАСТАВИМО!


 

 

 

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА"СТЕФАН ПРВОВЕНЧАНИ" КРАЉЕВО

 

ПОРТАЛ КРУГ, КРАЉЕВО

ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ РТС                      На Државном семинару Друштва математичара Србије одржаном 22. и 23. јануара 2022. године, наставница Александра Куч је  у оквиру теме "ДИГИТАЛНИ ПОСТЕР КАО ДИДАКТИЧКО СРЕДСТВО И КАКО ГА НАПРАВИТИ"- Милена Марић, учествовала излагањем на тему дигиталних постера и изложби дигиталних постера наше школе, као пример добре праксе којом се подстиче учење, образовање и наука.


БИЛЕТЕНИзложба дигиталних постера у градској библиотеци- "Забавна математика у сусрет распусту"

Дана 29. децембра 2021. године у Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у Краљеву отворена је изложба дигиталних постера математике, које су креирали наши ученици 6. и 7. разреда, уз помоћ ментора наставнице Александре Куч.

Изложбу је отворила директорка школе Славица Плањанин, која је била главни иницијатор да се дигитални постери одштампају. Након уводне речи директорке наставница Александра Куч је присутним ученицима и гостима изнела детаље о изради постера, посматрајући постере из методичког и дидактичког угла као наставна средства, помоћу којих је могуће поједноставити не ретко веома апстрактни и компликовани садржаје математике.
У сарадњи са библиотеком града наша школа је учествовала у организацији програма којим се промовише математика, образовање и наука под слоганом "Забавна математика у сусрет распусту".
Програм је отворила помоћница директора библиотеке Данка Спасојевић након чега су се ученици такмичили математичким квизом реализованим путем Kahoot апликације.
У току изложбе посетиоцима се пружа могућност да брзом претрагом путем QR кодова посете Мултимедијалну и Виртуелну изложбу наших постера, као и да се забаве и провере своје знање у оквиру "Математичког разгибавања".
Данашње активности наше школе у библиотеци пропратили су и медији: Национална телевизија РТС, Локална телевизија РТКВ и портал Круг-Краљево.

Ово је био наш начин да применом мултимедијалних, интерактивних и образовних садржаја, на иновативан и инклузиван начин, ученицима и широј популацији представимо  актуелне наставне теме математике!

Позивамо Вас да у  јануару и фебруару посетите нашу изложбу у градској библиотеци (на трећем спрату).О догађају можете прочитати у на сајту библиотеке БИБЛИОТЕКА и са сајту портала Круг ПОРТАЛ КРУГ

 

 

Изложба дигиталних постера у Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у Краљеву

  

Након свечаног отварања, изложбу наших постера можете погледати у јануару и фебруару 2022. године, на трећем спрату Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" у Краљеву.


 

 

Виртуелна изложба наше школе "Дигитални постер" представљена на Коларцу

У суботу 27. новембра, на позив Друштва математичара Србије  на Коларцу је представљена Виртуелна изложба наше школе "Дигитални постер". Изложбу је представила наставница Александра Куч. Свечаност је отворио председник ДМС-а Проф. др. Мирослав Марић, док су на самој свечаности присуствовали представници ДМС, ЦПН, Просветног савета и Иницијативе дигитална Србија.

На конкурс је пристигло више од 500 радова и учествовало је око 1700 ученика широм Србије. Наша школа је конкурисала са 11 радова које је креирало 23 ученика 6. и 7. разреда, радећи екипно или појединачно уз менторску подршку наставнице Александре Куч.
Постери који су ушли у најужи избор на Републичком нивоу, њих 27 у рангу ученика основне школе, објављени су на сајту Друштва математичара Србије. Од тих 27постера 4 постера су радови наших ученика.

                          Посетите сајт ДМС и погледајте 4 постера наше школе која су се пласирала у најужи избор
                                                        

https://digitalniposter.wordpress.com/

 

ДИГИТАЛНИ ПОСТЕРИ-ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА

   Ученици 6. и 7. разреда наше школе, са ментором наставницом математике Александром Куч израдили су постере помоћу расположивих дигиталних алата. Теме постера биле су у вези са актуелним наставним садржајима математике, чији је циљ да  другарима олакшају разумевање истих.  
   Вредни ђаци наше школе су са пуно ентузијазма израдили, радећи тимски или појединачно 11 постера водећи  рачуна о оригиналности, визуелним елементима и  јасној структури постера. Овим постерима поносно су представили нашу школу на Конкурсу "Дигитални постер" у организацији Друштва математичара Србије уз подршку Центра за промоцију науке.
   Дигитални постер је препознат од стране многих научника из области методике наставе и педагогије као
одлично дидактичко средство, један од циљева био је и да се охрабре наставници и ученици да овакав вид систематизације наученог градива уврсте у свој процес наставе и учења.
   Задовољство нам је да Вам прикажемо, кроз виртуелну изложбу на нашем сајту школе, наше Дигиталне постере помоћу којих наши ђаци промовишу образовање и математику.
  Позивамо Вас да погледате наш видео-прилог "Дигитални постери" ОШ"Ђура Јакшић" Конарево који представља нашу МУЛТИМЕДИЈАНУ ИЗЛОЖБУ креирану на платформи Powtoon.

"Дигитални постери" ОШ"Ђура Јакшић" Конарево 


Нашем видео прилогу можете приступити и помoћу  QR koda


Задовољство нам је да Вам представимо Виртуелну изложбу наших постера 

Ученица:
Анђела Лишанин, 7. разред
Назив наставне јединице:
Табела квадратних корена природних бројева од 0 до 999


Ученица:
Јана Драгићевић, 6. разред
Назив наставне јединице:
Правила заокругљивања рационалних бројева

 

Чланови тима (ученице):
Ања Воштинић, 6. разред
Милица Дурутовић, 6. разред
Дуња Дуловић, 6. разред
Назив наставне јединице:
Скуп целих бројева, апсолутна вредност и супротни бројеви

 

Чланови тима (ученице):
Петра Милосављевић, 6. разред
Ива Боровићанин, 6. разред
Лена Радивојевић, 6. разред
Назив наставне јединице:
Правила дељивости

 

Чланови тима (ученице):
Сања Кошанин, 6. разред
Катарина Дуњић, 6. разред
Марта Јаћовић, 6. разред
Назив наставне јединице:
Рачунске операције са разломцима-сабирање, одузимање, множење и дељење разломака

 

Чланови тима (ученици):
Димитрије Дугалић, 6. разред
Михајло Лекић, 6. разред
Михајло Недељковић, 6. разред
Назив наставне јединице:
Упоређивање разломакаУченица:
Ива Ердоглија, 7. разред
Назив наставне јединице:
Врсте троугловаЧланови тима (ученице
):
Николина Ракић, 7. разред
Милица Кундовић, 7. разред
Назив наставне јединице:
Врсте четвороуглова

 

Чланови тима (ученице):
Милица Пешић, 6. разред
Анђелија Вељовић, 6. разред
Марија Димитријевић, 6. разред
Назив наставне јединице:
Правила заокругљивања у скупу рационалних бројева

 

Чланови тима (ученице):
Тамара Јанчетовић, 6. разред
Марта Црноглавац, 6. Разред
Назив наставне јединице:
Упоређивање целих бројева  Ученица:
Марта Трајковић, 7. разред
Назив наставне јединице:
Таблица квадрата природних бројева од 0 до 999Наше постере изложићемо и у папирној форми, о чему ћемо Вас накнадно обавестити. Постере ћемо након изложбе користити и у настави.

Захваљујемо се нашим вредним ђацима и њиховом ментору на пожртвованом раду!

 

Страници нашег сајта, на којој су изложени постери можете приступити и путем QR кода