ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево

ДАН РОЗЕ МАЈИЦА

  Међународни дан борбе против вршњачког насиља под називом "Дан розе мајица" обележава се широм света сваке последње среде у фебруару. Циљ обележавања овог дана је подизање свести ученика и указивање на превенцију насиља, значај емпатије, толеранције и поштовања различитости.
  Ове године, наша школе се придружила овој манифестацији спровођењем разних активности у оквиру тематског дана. Ученици нижих и виших разреда су своје идеје  спроводили у дела током целог дана и у оквиру различитих предмета . Носиле су се розе мајице, пуштали балони розе боје који су напуњени путем хемијске реакције, цртани су и прављени беџеви облика розе мајице на којима су исписиване поруке против насиља, одржале су се радионице, правили панои и изложбе у холу школе, певало се, играле спортске игре... а све су то наши ученици - програмери снимали дроном.
  Ученици наше школе, заједно са својим наставницима, ове среде су послали јасну поруку и пружили подршку сваком детету које је доживело неки вид насиља. Обележавањем данашњег дана промовисали смо толеранцију, емпатију, поштовање различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилно решавање конфликата.