ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево

ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ ОСМАЦИМА

УСПЕХ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

На Републичком такмичењу из биологије наш ученик Богдан Златић (8/3) освојио је 94 поена од максималних 100.  У конкуренцији од око 400 ученика Богдан је бранио име наше школе, али и целог Рашког округа пласиравши се се на завидном 7. месту.
Поносни смо на нашег ученика Богдана Златића и његову наставницу биологије Снежану Јовановић.
Честитамо им од срца!
Богдану желимо да настави са оваквим сјајним резултатима у даљем  школовању, а наставницу Снежани желимо даљи успех у свом раду!
БРАВО!

Одржане су 2 манифестације хемије у дворишту наше школе

У дворишту школе реализоване су две манифестације хемије.
                         Наши вредни ученици седмог и осмог разреда, заједно са својом наставницом хемије, Живаном Радосављевић, у оквиру манифестације "Витаминима до здравља", поставили су штанд са великим избором воћа, које су заједно делили својим другарима, у намери да пробуде жељу у свима нама да се здравије хранимо. 
                         Дуга манифестација реализована је под слоганом "Између магије и хемије". Дух из боце, магично млеко, лава лампа, чудесни купус, ДНК из воћа, тајна порука, само су једни од низа занимљивих експеримената који су тога дана били демонстрирани у школском дворишту наше школе.
              Веома смо их захвални што су се потрудили да својим другарима представе науку кроз магију и игру.

Мај месец математике

Ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе, заједно са вршњацима из других школа, одазвали су се на позив ДМС-Подружнице математичара Краљево и обележили Мај месец математике. Ова манифестације  обележава се широм Србије 11 година, али се први пут обележава на овакав начин у Краљеву,  на јавном простору. Кроз интерактивне изложбе, едукативне игре, експерименте, перформансе, забавне мултимедијалне садржаје и експонате успешно су промовисали математику и образовање међу суграђанима. Од рачунаљке, преко школице и цртаних филмова са релевантним темама математике преко програмирања до роботике успешно су привукли пажњу  суграђана свих старосних доба. Повезали су математику са хемијом, архитектуром, физиком,..., суграђанима  делили поклоне и награде у облику Ератостеновог сита, укрштеница или QR кодова до тестова.13. марта манифестација је обележена на Тргу српских ратника, док је 14. маја на дан Републичког такмичења из математике настављена у дворишту школе ОШ "Четврти краљевачки батаљон".

Наше ученике предводили су наставници математике Александра Куч, Мирјана Кликовац и наставница хемије Живана Радосављевић, док су им велику техничку и информатичку припрему у школи пружили наставници техничког и информатичког образовања Мирослав Ратковић и Зоран Спасојевић.

Поносни смо на Тим наших ученика и наставника који су представили нашу школу!

Покушаћемо да Вам део атмосфере и задовољство ученика, наставника и суграђана, бар донекле дочарамо сликама.O НАМА НА САЈТУ ДМС-а

ВЕСТ О НАМА НА ПОРТАЛУ "КРУГ"


ВИДЕО ЗАПИС О НАМА НА ПОРТАЛУ "КРУГ"

Крос РТС-а

Традицоилалном Кросу РТС-а, који се одржава 37 година прикључили су се и наши ђаци.

Поткатегорије