ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево

Награда на Дечијем мајском ликовном салону

20.05.2021. год. отворена је изложба 46. Дечјег мајског ликовног салона у Народном музеју у Краљеву.
Ученик 73,   Богдан Златић добио је једну од девет равноправних награда.
Одабрано је и изложено 15 радова ученика наше школе.
Овом приликом Вас позивамо да посетите изложбу у музеју која ће бити отворена до 10. јуна 2021. год.

Честитамо Богдану Златићу и наставници Јелени Милуновић на освојеној награди.
Такође, захваљујемо се и честитамо свим ученицима чији су радови изложени у музеју.

Успех на такмичењу из математике

  Упркос отежаним условима рада школе у Ковид систему, наши ученици и наставници су и ове године били успешни на такмичењу из математике. На Општинском такмичењу ученица Андреа Анђелковић (3. разред) је освојила 2. награду, Ирина Ракић и Лука Ровчанин (3. разред) 3. награду, Богдан Каралић (3. разред) похвалу. У категорији 4. разреда Виктор Драгачевац је освојио 3. награду и пласман на Окружно такмичење. Честитамо нашим ученицима, као и сјајним учитељицама Соњи Миловановић, Снежани Лазовић и Радованки Перишић и желимо им још много успеха на даљим такмичењима!

Најбољи школски библиотекар Рашког округа

Поводом Дана библиотекара Србије, 14. децембра,  наш школски библиотекар, Малина Жупањац, награђена је тим поводом  и проглашена за  најбољег  школског  библиотекара у  Рашком округу.

 Награду је уручила Народна библиотека „Стефан Првовенчани из Краљева као матична библиотека за библиотечко-информационе послове за све јавне и школске библиотеке у Рашком округу. 

Иначе ову награду је установило Библиотекарско друштво Србије, које је основано 14. децембра давне 1947. године у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“.

ТВ ПРИЛОГ

15. 04. 2021. године наша библиотекарка Малина Жупањац  је своје искуство у раду поделила са својим колегама на Првој међународној онлајн конференцији о дигиталној трансформацији у култури и образовању (1st International Online Conference on Digital Transformation in Culture and Education) у организацији Секције за дигиталну трансформацију библиотека БДС.

ЛИНК ДО КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Првонаграђени пројекат- Еуклидове школице

Радови наше наставнице нашли су се међу најбољих 15 садржаја од пристиглих 90 и уписали су се на математичку мапу Србије, где ће трајно представљати праву малу ризницу блага и инспирацију за нове генерације.

ЛИНК1 
ЛИНК2

 Еуклидове школице су након ове манифестације узеле учешће у Јавном позиву Центра за промоцију науке у конкусу за постављање експоната у парковима науке широм Србије. Пројекат чији је координатор истовремено и аутор Еуклидових школица, наш наставник математике Александра Куч је првонаграђени пројекат.

РАНГ ЛИСТА

ЗАХВАЛНИЦЕ

 Резултате тих активности и начин њихове инплементације у настави, наставница Александра Куч је поделила са колегама математичарима широм Србије својим излагањем на државном семинару Друштва математичара Србије.

БИЛЕТЕН

РЕЗИМЕ ТЕМЕ, сајт  ДМС

 

 

 

 

 

Додела награда победницима на конкурсу Моја школа у мом срцу

 Уз поштовње свих прописаних мера  безбедности по здравље деце и људи са циљем заштите од ширења заразе вирусом Ковид 19, 01. децембра 2021. године свечано су уручене награде ученицима који су победили на такмичарском наградном конкурсу Моја школа у мом срцу, организованом поводом прославе Дана школе.

Честитамо награђеним ученицима!